Renault Update Juni 2016

Een automerk als Renault is altijd in beweging. Wil je de slag met de concurrentie aangaan, dan moet je ook wel actief zijn en met regelmaat moeten komen met nieuws. Dit nieuws kan natuurlijk heel divers zijn en dit is bij Renault zeker het geval. Dit Franse automerk is dan ook breed georiënteerd en op veel verschillende vlakken een speler van betekenis. Renault maakt immers meer dan alleen personenauto’s. Het is ook actief op de vrachtwagenmarkt en is verder onder andere nog actief in de racewereld.

We nemen je dan ook graag mee in het nieuws omtrent deze Franse fabrikant van auto’s en meer. Hierbij een kort overzicht van het meest recente nieuws:

Renault bij Paleis Het Loo

In het eerste weekend van juli is het voor liefhebbers van klassieke Renault modellen smullen geblazen bij Paleis Het Loo in het Gelderse Apeldoorn. Op het Concours d’Elégance laat Renault je genieten van 115 jaar Renault autosportgeschiedenis. Er zullen maar liefst dertig auto’s te bewonderen zijn, waaronder enkele klassieke pareltjes uit de stal van deze Franse autofabriek.

Renault Twingo GT

Dit najaar introduceert Renault een hele sportieve versie van de populaire Twingo, genaamd de Twingo GT. Ondanks dat de productie pas in het najaar start is het model al te zien op het Goodwood Festival of Speed (23 juni). Wij kunnen ons gaan verheugen op een stadsauto met een pittig karakter, waar je kunt kiezen uit vier verschillende kleuren. Prijzen zijn op dit moment nog niet bekend.

De nieuwe Renault Twingo GT (2016)

Laurens van den Acker ontwerper van het jaar

Een grote en eervolle prijs valt de directeur design van de Renault-groep ten deel. Laurens van den Acker is namelijk door het toonaangevende blad Autocar Magazine uitgeroepen tot de beste designer van het jaar 2016. Met name de visie op de designs van Renault waren doorslaggevend voor de jury om van den Acker tot winnaar van deze prijs uit te roepen. Zoals het een goede directeur betaamt draagt hij zijn prijs op aan zijn voltallige team van toegewijde medewerkers.

Renault Sherpa

Speciaal voor de bekende Dakar rally is er een nieuwe rallytruck ontworpen, de Renault Sherpa. De ontwikkeling van deze rallytruck heeft plaatsgevonden in nauwe samenwerking met grote namen uit de rallywereld. Tijdens de Silkway Rally in Rusland zal de Sherpa zich voor het eerst in de praktijk moeten gaan bewijzen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *