Nieuwe auto importeren

Er zijn tal van redenen waarom mensen een nieuwe auto willen importeren. Zeker, de prijs is hierbij vaak van doorslaggevend belang, maar feit is dat de nieuwste types en uitvoeringen vaak niet direct in ons land te koop zijn. Duitsland kan zich met name verheugen op onze warme belangstelling wanneer we het hebben over het importeren van nieuwe auto’s. De bekende merken als Renault, Mercedes, Audi, Volkswagen en BMW komen met de regelmaat van de klok met spectaculaire modellen of uitvoeringen van een bepaald type voor de dag. En als jij dan liefhebber bent en lang op deze auto’s moet wachten……tsja, dan neem je het heft in eigen handen.

De nieuwe Renault Captur kan je bijvoorbeeld importeren

Eerlijk is eerlijk

Maar goed, eerlijk is eerlijk, de belangrijkste reden om zelf een nieuwe auto uit het buitenland te gaan halen is de prijs. Doordat wij Nederlanders belasting moeten betalen bij aankoop van nieuwe en gebruikte auto’s (BPM) ligt de prijs bij ons vaak vele malen hoger dan die in de ons omringende landen. Staar je echter niet helemaal blind op de prijs die je in het buitenland voor een auto betaalt. Als je deze namelijk naar ons land brengt ben je alsnog verplicht om deze BPM te betalen. Hierdoor kan het nog steeds zo zijn dat een nieuwe auto in het buitenland kopen voordeliger is dan deze in Nederland aan te schaffen. Je moet echter alles goed doorrekenen en weten waar je op moet letten.

Meer dan BPM alleen

Maar met alleen het bepalen van de te betalen BPM ben je er nog niet. Er zijn meer kosten die je in het totaalplaatje mee moet nemen. Denk maar eens aan de reiskosten die je moet maken. Misschien ga je meer dan één keer naar het buitenland om een auto te bekijken en dit zijn kosten die je wel mee moet laten wegen in jouw beslissing om een nieuwe auto te importeren. En heb je eenmaal een nieuwe auto over de grens gekocht, dan moet deze nog naar Nederland worden gebracht. Doe je dit zelf, dan moet je hier een aparte verzekering voor sluiten. Dan wacht je in Nederland nog “het op kenteken zetten” van de auto, de APK keuring en nog een aantal zaken.

Bereid je dus goed voor en als je van jezelf weet dat je in dit geregel niet de meest sterke persoon bent, dan is het goed om te weten dat je dit alles ook kunt uitbesteden. Zo kun je alsnog die nieuwe auto uit het buitenland hierheen laten komen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *