Auto import Duitsland

Ondanks dat er in ons eigen land prachtige auto’s te koop zijn worden er veel auto’s uit de ons omringende landen vandaan gehaald. Verreweg de belangrijkste reden hiervoor is de prijs van een auto. Deze ligt namelijk in veel gevallen voor zowel gebruikte als voor nieuwe auto’s beduidend lager dan in Nederland. Duitsland is voor wat betreft het zelf importeren van auto’s met afstand het meest favoriet. Dit komt omdat Duitsland voor ons qua afstand natuurlijk goed te doen is. Daarnaast spreekt het enorme aanbod aan auto’s in dit land ons blijkbaar erg aan. Hier vindt je types en uitvoeringen die je in Nederland niet of nauwelijks kunt kopen.

Een goede voorbereiding….

Zoals voor alles geldt is een goede voorbereiding bij het zelf importeren van een auto het halve werk. Je doet er goed aan om eerst goed na te gaan of de auto die je op het oog hebt echt niet in Nederland te koop is. Als dit inderdaad niet het geval is richt dan pas jouw vizier op Duitsland. Vooraf kun je online al een hoop informatie inwinnen. Op deze manier check je de verkopende partij en dit geeft je al een bepaalde indruk of je juist wel of juist niet hiermee in zee moet gaan.

Als je besluit om een Duitse auto te kopen, neem dan ook telefonisch contact op met de verkoper. Dit contact geeft jou namelijk ook een indruk van de betrouwbaarheid van de verkoper. Verder is dit een goede manier om vragen te stellen over het gebruik, staat en onderhoud van de auto die je op het oog hebt. Van tevoren geld overmaken kun je beter niet doen. Als de verkoper er op staat om een aanbetaling te ontvangen, dan kun je dit overwegen als deze redelijk te noemen is.

Zelf doen of laten doen

Je kunt ervoor kiezen om zelf alles te regelen. Hier komen best wel wat zaken bij kijken. Denk aan een verzekering regelen voor het naar Nederland rijden van de auto, de auto op naam en op kenteken laten zetten, keuring, BPM aangifte doen, etc. Als je dit niet ziet zitten, dan is het alternatief dat je dit alles uitbesteedt aan een bedrijf. Op deze manier heb je de auto van je dromen zonder de administratieve rompslomp die een auto importeren nu eenmaal met zich meebrengt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *