Renault importeren

Renault behoort al jaren tot één van de meest populaire automerken van Europa. Heel begrijpelijk, want de modellen van deze Franse autofabrikant zijn zonder meer eigentijds te noemen. Ze voldoen volledig aan de eisen die vandaag de dag door de kritische automobilist aan auto’s worden gesteld. Maar ook de wat oudere modellen van Renault kunnen zich nog in een warme belangstelling van ons Nederlanders verheugen. Een auto is qua aanschaf in ons land vaak duurder dan in de ons omringende landen. Dit geldt voor zowel nieuwe auto’s als voor gebruikte auto’s.

België

Als we het specifiek hebben over het importeren van een nieuwe of gebruikte Renault, dan is België verreweg met meest favoriete land op dit vlak. Uiteraard is het aanbod van dit merk het grootst in Frankrijk, maar de afstand en de taal zijn hierin vaak belemmerende factoren. België is vanuit Nederland qua reisafstand meer dan goed te doen en daarnaast is het prettig als je in je eigen taal kunt communiceren. De meeste Belgen zijn immers tweetalig. Ook in België is het aanbod van nieuwe en gebruikte Renaults groot. Het moet dan ook niet moeilijk zijn om hier een Renault te vinden die bij jou en jouw budget past. Wees je er wel van bewust dat er bij het importeren van jouw Renault nog wel een aantal zaken komt kijken. Er is dus meer dan alleen de prijs waar je op moet letten.

Aandachtspunten bij importeren auto

Als je een auto, in dit geval dus een Renault, gaat importeren krijg je altijd te maken met een aantal kosten. Deze moet je dus wel meerekenen, bovenop de aankoopprijs. Jouw geïmporteerde Renault moet immers nog wel naar Nederland worden gereden of gebracht. Kosten voor transport of verzekering zal je hoe dan ook moeten maken. De Renault moet nog op naam en kenteken gezet worden en het zal je vast niet verbazen dat ook hier een kostenplaatje aan vast hangt. Daarnaast wil de Belastingdienst ook nog graag een graantje meepikken. Je zal dan ook nog een aangifte met betrekking tot de BPM moeten doen. Een APK keuring is verder nog verplicht en dit alles bij elkaar genomen kan ervoor zorgen dat de prijs iets minder aantrekkelijk wordt. Let wel, kan, want in veel gevallen is het zelf importeren van een auto uiteindelijk voordeliger dan er hier eentje aanschaffen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *