De kosten van je auto verzekering drukken doe je zo!

Als mensen worden we elke maand opnieuw geconfronteerd met een groot aantal verschillende vaste, terugkerende kosten. Om welke kosten het daarbij precies gaat is natuurlijk sterk afhankelijk van de situatie in kwestie. Ben je bijvoorbeeld eigenaar van een eigen woning of huur je een huis? Welke verzekeringen heb je in het verleden mogelijks reeds afgesloten? Het zijn slechts enkele van de verschillende zaken waar je zeker bij stil zal willen blijven staan. In ieder geval, wanneer je dan ook nog eens een auto verzekering moet afsluiten spreekt het voor zich dat je graag zal willen voorkomen dat je hierbij geconfronteerd wordt met zeer hoge kosten. Wil jij graag kunnen rekenen op het afsluiten van een interessante autoverzekering waarbij je erin zal slagen om de premie zoveel mogelijk te kunnen drukken? Dan is verder blijven lezen absoluut meer dan de moeite waard.

Uit welke autoverzekeringen kan je allemaal een keuze maken?

Voordat we gaan kijken naar de mogelijkheden waarover je beschikt met betrekking tot het drukken van de premie van je auto verzekering is het mogelijks interessant om even te kijken naar welke verschillende soorten autoverzekeringen er nu eigenlijk allemaal bestaan. Wanneer we dat doet kunnen we vaststellen dat er een onderscheid wordt gemaakt tussen niet één, niet twee, maar wel drie verschillende soorten verzekeringen voor auto’s. Het gaat hierbij dan concreet om:

 1. De WA-verzekering;
 2. De WA+ beperkt cascoverzekering;
 3. De WA+ volledige cascoverzekering;

Indien je enkel en alleen de verplichte auto verzekering wenst af te sluiten zal je tot de conclusie komen dat de keuze voor de WA-verzekering voldoende is. Indien je kiest voor het afsluiten van deze verzekering zal je dan ook kunnen rekenen op een dekking die schade verzekert die je kan aanrichten aan derden. Het belangrijkste voordeel van deze verzekering is dat ze veruit over de laagst mogelijke kosten beschikt. Het belangrijkste nadeel? Dat je alleen een dekking hebt voor schade aan derden.

Welke meer uitgebreide autoverzekeringen zijn er?

Buiten de WA auto verzekering is het mogelijk om nog te kiezen voor twee andere standaard soorten autoverzekeringen. Denk hierbij in eerste instantie aan de WA+ beperkt cascoverzekering. Voor dit type auto verzekering is van toepassing dat ze een stuk duurder uitvalt in vergelijking met de gewone WA-verzekering. Daar staat echter tegenover dat je aanspraak kan maken op meerdere extra dekkingen. Het gaat hierbij dan concreet om de dekkingen zoals hieronder aangegeven:

 • Een dekking voor brandschade;
 • Glasschade zowel stilstaand als al rijdend;
 • Stormschade of schade door natuurgeweld;
 • Schade als gevolg van een aanrijding met een wild dier;
 • Schade ten gevolge van joyriding;

De kosten voor dit type auto verzekering liggen rekening houdende met de extra dekkingen die worden aangeboden niet eens zoveel hoger in vergelijking met de WA-verzekering. Dit gezegd hebbende spreekt het uiteraard voor zich dat het ook niet gaat om de meest voordelige verzekering op de markt. Die meerprijs zal je dus in de praktijk wel voor lief moeten nemen.

De allrisk, de duurste, maar ook best mogelijke auto verzekering

Indien je de kosten van je auto verzekering wenst te drukken is de kans ontzettend groot dat je in eerste instantie niet zal denken aan het afsluiten van een allriskverzekering. Dit gezegd hebbende is het zo dat deze verzekering in menig aantal gevallen wel degelijk de interessantste optie kan zijn. Heel wat mensen maken dagdagelijks gebruik van hun auto met als gevolg dat ze toch best geconfronteerd worden met een significant risico. Indien dat eveneens geldt voor jou is het afsluiten van zo’n verzekering meer dan waarschijnlijk geen overbodige luxe, integendeel.

Wil je graag besparen op de kosten van een allrisk autoverzekering? Dan kan je verder op deze pagina daar nog een aantal interessante tips voor terugvinden. Dit gezegd hebbende is het natuurlijk wel zo dat de premie voor deze verzekering een stukje hoger uit zal vallen en uit zal blijven vallen in vergelijking met de verschillende alternatieven die op de markt zijn terug te vinden.

Vergeet ook de eventuele extra verzekeringen niet

Het afsluiten van één of meerdere aanvullende verzekeringen voor je auto verzekering is in de praktijk eigenlijk een beetje een dubbeltje op z’n kant. In eerste instantie is het een nadeel omdat je daardoor wordt geconfronteerd met hogere kosten. Wanneer je graag zo goedkoop mogelijk je auto wil laten verzekeren lijkt dat dus niet meteen de meest interessante optie. Dit gezegd hebbende, indien je vaak onderweg bent en je bijgevolg heel wat risico loopt op een ongeval zal je tot de conclusie komen dat het afsluiten van extra polissen eigenlijk alleen maar interessant kan zijn.

Ben je van plan om één of meerdere extra polissen toe te voegen aan je standaard auto verzekering? Dan zal je tot de conclusie komen dat elke polis wellicht over diens eigen meerprijs beschikt. Voordat je de verzekering af gaat sluiten is het dan ook altijd een aanrader om ook voor deze extra dekkingen even een vergelijking uit te voeren tussen verschillende verzekeraars.

Hoe besparen op je auto verzekering?

Er bestaan meerdere manieren om de kosten te drukken waarmee je kan worden geconfronteerd bij het afsluiten van een auto verzekering. In eerste instantie zal je altijd een vergelijking willen uitvoeren. Enkel en alleen door middel van een objectieve vergelijking zal je kunnen vaststellen welke van de vele verschillende verzekeraars op de markt er in staat zijn om jou het interessantste aanbod te doen voor wat het verzekeren van je auto betreft. Wil je nog op een andere manier kunnen besparen op de kosten van je verzekering? Dan kan je daarvoor de volgende tips volgen:

 • Zorg ervoor dat je altijd voldoende aandacht besteed aan het eigen risico;
 • Bepaal voor jezelf of de aanvullende dekkingen echt interessant zijn of niet;
 • Zorg ervoor dat je niet intekent op een tijdelijke promotie met korte looptijd;

Wil je niet alleen voor even kunnen besparen op de kosten van je auto verzekering, maar wel voor een lange(re) periode? Dan zal je kunnen vaststellen dat je er altijd goed aan doet om regelmatig opnieuw een vergelijking uit te voeren. De tarieven evenals de voorwaarden die worden gehanteerd door verzekeraars willen immers wel regelmatig eens veranderen, zeker ook wanneer het een zakelijke autoverzekering betreft. . Zorg er daarom voor dat je altijd profiteert van de meest interessante voorwaarden van het moment.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *