Auto verkopen met verlopen APK

Je bent van plan een nieuwe auto aan te schaffen, maar je wilt van je oude auto af. Dan kun je een keuze maken tussen de auto inruilen of het zelf verkopen. Weet je niet voor welke je moet kiezen? In dit artikel zullen wij kijken wat de voordelen zijn van auto verkopen en auto inruilen zijn, zodat je zelf een besluit kan nemen.

Voordelen auto inruilen

Kies je voor het inruilen van de auto bij een garage of dealer, dan hoef je je niet druk te maken over hoe de auto verkocht zal worden. Het enige wat je doet is de auto afgeven bij de garage of dealer, hiervoor krijg je een bepaalde inruilwaarde terug. Daarna gaat de garage of dealer zelf aan de slag met het verkopen van de auto. Het is dus voor jou op deze manier erg gemakkelijk, omdat jij geen enkel zorg meer hebt.

Voordelen auto verkopen

Kies je voor het verkopen van de auto via een advertentiesite of elders, dan ben je verzekerd van meer geld dan wanneer je de auto naar een garage of dealer zou brengen. Bij het inruilen krijg je een lager bedrag, omdat de garages en dealers zelf ook winst willen maken aan de auto die je inruilt. Hierdoor krijg je standaard een kleiner bedrag voor de auto dan wanneer je zelf op zoek gaat naar een nieuwe eigenaar. Wil je weten wat de waarde van je auto is? Dan kun je eenvoudig een kenteken check laten uitvoeren, waardoor je op deze manier de dagwaarde van de auto kan achterhalen.

Ook al is de APK Verlopen, het is in Nederland mogelijk om een Auto verkopen zonder apk af te ronden.